Jdi na obsah Jdi na menu
 


Strachovská stíhačka 2012

30. 9. 2012

       Poslední zářijovou sobotu se na našem cvičáku konaly historicky první závody v minicoursingu - Strachovská stíhačka. Nebyli jsme bohužel osobně přítomni, a tak Vám nabízíme pohled jedné z úspěšných závodnic Karolíny Pincové, které také děkujeme za zpracování výsledkové listiny a dodání fotografií.

Jana Šejnohová

 

 

       Dnešek si Roxanka velice užila. Jeli jsme totiž na coursingové závody k nám do Kralup.
       Ráno v 8:15 mě nabrala Terka s maminkou v Kolči a po zjištění, že pro Jamieho nemají očkovák, jsme se vrátili na Brandýsek. S očkovákem jsme pak dorazili do Kralup, abychom zjistili, že ho nepotřebujeme.
       Po deváté vystartovali malí psi a feny. Jelikož jsme s Terkou v klubovně nadepisovaly diplomy, tak jsme menší kolegy neviděli. Po jejich bězích se rovnou udělalo vyhodnocení, aby mohli odjet domů. Vhledem k tomu, že malých zástupců se sešlo málo (4), vyhlásili se fenky i pejsci dohromady.
       A hurá na velké psy. Co bych k tomu psala... Byl to boj. Rozhodovaly vteřiny. Paleta plemen byla pestrá, borderky, voříšci, chrti, australský honácký pes, rotvajleři...
       První běželi psí chlapi. Na výhru jsem tipovala Jamieho, protože je to fakt rychlík. Nakonec byl druhý, časově byl o pět sekund! lepší německý ovčák Cif.
       Fenky byly celkově vzato rychlejší než psi. My s Ró jsme startovaly jako druhé. Roxy makala, ale na konci se zdržela, když zpomalil střapec. Myslela jsem si, že mám při coursingu rychlého psa. Už si to nemyslím. Roxa trať zaběhla za 37:93, což byl třetí nejhorší čas.
       Na vítěze jsem tipovala vipetky. A taky že běžely luxusně, Medí zaběhla nejlepší čas samostatných běhů - 32:47! Bohužel se ale nehezky zranila o tažné lanko a nemohla nastoupit do běhu dvojic, který pěkně zamíchal pořadím.
       Tady nám psiska zamakala více než v prvních bězích, přeci jenom konkurence je konkurence. Trať se ve druhém běhu běžela obráceně, tzn. od konce. Mnoho psů, včetně Rory, automaticky běželi první trasu. Někteří pak vyčůraně počkali, než k nim střapec přiběhne sám. Nejlepší čas zaběhla rotvajlerka Cindy - 30:29. Jinak se časy pohybovaly kolem 32 až 33 vteřin. Ró měla 33:21. Já netrpělivě čumákovala u startovky a čekala na časy, protože to bylo vskutku napínavé. Co jsem opravdu nečekala... Na prvních příčkách se umístili rotvajleři. Na první příčky jsem si tipovala tu australskou honačku, beardedku... Ale rotvík mě nenapadl. Stejně tak německý ovčák... V kategorii pes nad 36 cm se první umístil německý ovčák, druhý rotvajler a třetí Jamie.
       První fenkou byla rotvajlerka, druhá skončila belgická ovčanda leakenois (tuto variantu BO jsem viděla poprvé naživo) a aby to Roxe nebylo líto, tak byla třetí jako Jamie.
       Inu bylo to moc fajn. Skončilo se kolem jedné, což je super čas. Vzala jsem si papíry s výsledky, že to doma přepíšu a udělám výsledkovou listinu.

Karolína Pincová

 

Výsledková listina                            Fotografie